O SmotriDragi maturanti, dragi sadašnji i budući studenti Sveučilišta u Zagrebu!

Smotru Sveučilišta u Zagrebu organiziramo za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja.

Na Smotri će se predstavljati 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te druga visoka učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske.

Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti novost u ovogodišnjem programu, skup popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom Najbolje sa Sveučilišta. Nastavnici i studenti naših fakulteta na pristupačan će način prezentirati inovativne teme kojima se bave naši istraživači i umjetnici i koje su sastavni dio programa pojedinih studija. Također, u okviru ovoga događanja predstavit ćemo uspješne i atraktivne projekte umjetničkih akademija. Maturanti će na taj način dobiti cjelovitiju i realniju sliku o studijima koje planiraju upisati, učvrstiti svoju odluku ili dobiti sasvim novu ideju.

Želimo da naši budući studenti budu sigurni u svoj izbor, da što bolje upoznaju teme svojih budućih studija, ukratko, želimo posjetiteljima prikazati ono čega nema u tiskanim brošurama, na mrežnim stranicama ili na društvenim mrežama. Želimo prenijeti dio sveučilišne atmosfere u prostor kino-dvorane i na taj način pomoći budućim studentima da odaberu najbolje za sebe.

Sveučilište u Zagrebu priprema budućim studentima publikaciju Vodič za buduće studente za ak. god. 2017./2018. koju ćemo besplatno dijeliti svim posjetiteljima Smotre, uz brošure o doktorskim i specijalističkim studijima.

Skokni do Smotre i vidimo se u Studentskom centru!

Sponzori Smotre Sveučilišta u ZagrebuSveučilište u ZagrebuSveučilište u Zagrebu, utemeljeno 1669. godine, najstarije je sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj i među najstarijima u Europi. Studijski programi nude stjecanje akademskih stupnjeva, od prvostupnika, magistra do doktora znanosti u raznim područjima.

Sveučilište se ističe u nastavnom i istraživačkom radu, što pokazuje i rangiranje u svjetskoj skupini sveučilišta od 401. do 501. mjesta tzv. Šangajske liste (Academic Ranking of World Universities). Studijski programi nude sveobuhvatno visokoškolsko obrazovanje, koje omogućuju, ne samo veliki izbor zanimanja i postizanja raznih akademskih stupnjeva, nego i široki okvir istraživačkoga potencijala. Oni imaju dugu tradiciju i izvrstan temelj za povezivanje s europskom i svjetskom znanstvenom zajednicom. Mogućnosti i konkretni preduvjeti za znanstveno-istraživački rad i međunarodnu prepoznatljivost samo su neke od prednosti studiranja na Sveučilištu u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu je, naime, ne samo najveće i najvažnije sveučilište u Hrvatskoj i potpora drugim sveučilištima, nego ima i jasnu strategiju svojega razvoja sa željom da bude i jedno od najvažnijih sveučilišta u okruženju i Europi kao cjelini. Izborom Sveučilišta u Zagrebu, postat ćete dio ponosnih studenata kojih ovoga časa na svim godinama studija ima više od 77 tisuća, što je gotovo 50% svih studenata koji pohađaju javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj.