Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Dragi maturanti, dragi sadašnji i budući studenti Sveučilišta u Zagrebu, dobro došli na mrežne stranice Smotre Sveučilišta u Zagrebu!

Mjesto održavanja

Kongresna dvorana i dvorana Zimski vrt, Zagrebački velesajam
Avenija Dubrovnika 15, Zagreb

Datum održavanja

10. - 12.11.2022.

Radno vrijeme

četvrtak, 10. studenoga 9 – 18
petak, 11. studenoga 9 – 18
subota, 12. studenoga 9 – 15

Organizacija

Sveučilište u Zagrebu

Telefonski kontakti

01 4564 249

E-adrese

skramar@unizg.hr

O Smotri Sveučilišta u ZagrebuSmotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 10. do 12. studenoga 2022. na Zagrebačkom velesajmu, u prostorima Kongresne dvorane i dvorane Zimski vrt (Avenija Dubrovnik 15, Zagreb), u hibridnom obliku, kombinaciji događanja uživo i objave različitih digitalnih sadržaja. Sva tri dana Smotre sve fakultete i akademije Sveučilišta u Zagrebu možete posjetiti na njihovim izložbenim prostorima u Kongresnoj dvorani Zagrebačkoga velesajma.


Dragi maturanti, dragi sadašnji i budući studenti Sveučilišta u Zagrebu,

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu i brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne pri odluci o upisu na fakultet. Ovogodišnja Smotra posjetiteljima će ponuditi i dodatne informacije o diplomskim, specijalističkim i doktorskim studijima koji se izvode na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, studentskoj praksi i sudjelovanju studenata u različitim domaćim i međunarodnim projektima te o aktivnostima koje se na cijelom Sveučilištu provode s ciljem jačanja internacionalizacije.

Na ovogodišnjoj, 27. Smotri predstavljat će se 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i tri umjetničke akademije.


Sponzori 27. Smotre Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu, utemeljeno 1669. godine, najstarije je sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj i među najstarijima u Europi. Studijski programi nude stjecanje akademskih stupnjeva, od prvostupnika, magistra do doktora znanosti u raznim područjima.

Sveučilište u Zagrebu je, naime, ne samo najveće i najvažnije sveučilište u Hrvatskoj i potpora drugim sveučilištima, nego ima i jasnu strategiju svojega razvoja sa željom da bude i jedno od najvažnijih sveučilišta u okruženju i Europi kao cjelini. Izborom Sveučilišta u Zagrebu, postat ćete dio ponosnih studenata kojih ovoga časa na svim godinama studija ima više od 77 tisuća, što je gotovo 50% svih studenata koji pohađaju javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj.