O Smotri


U izradi...Sveučilište u ZagrebuSveučilište u Zagrebu, utemeljeno 1669. godine, najstarije je sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj i među najstarijima u Europi. Studijski programi nude stjecanje akademskih stupnjeva, od prvostupnika, magistra do doktora znanosti u raznim područjima.

Sveučilište se ističe u nastavnom i istraživačkom radu, što pokazuje i rangiranje u svjetskoj skupini sveučilišta od 401. do 501. mjesta tzv. Šangajske liste (Academic Ranking of World Universities). Studijski programi nude sveobuhvatno visokoškolsko obrazovanje, koje omogućuju, ne samo veliki izbor zanimanja i postizanja raznih akademskih stupnjeva, nego i široki okvir istraživačkoga potencijala. Oni imaju dugu tradiciju i izvrstan temelj za povezivanje s europskom i svjetskom znanstvenom zajednicom. Mogućnosti i konkretni preduvjeti za znanstveno-istraživački rad i međunarodnu prepoznatljivost samo su neke od prednosti studiranja na Sveučilištu u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu je, naime, ne samo najveće i najvažnije sveučilište u Hrvatskoj i potpora drugim sveučilištima, nego ima i jasnu strategiju svojega razvoja sa željom da bude i jedno od najvažnijih sveučilišta u okruženju i Europi kao cjelini. Izborom Sveučilišta u Zagrebu, postat ćete dio ponosnih studenata kojih ovoga časa na svim godinama studija ima više od 77 tisuća, što je gotovo 50% svih studenata koji pohađaju javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj.